Korets histore
2000-
2000: Koncertbrag i Ikast-Hallen – Koncert2000 – søndag 15. marts.
Sammen med en række kendte lokale solister, børnekor, gymnasiekoret og andre Ikast kor sang vi for næsten 2000 tilskuere ved 2 forestillinger i Ikast-hallen.
En musikalsk rejse gennem tiderne – danseindslag og et nykomponeret musikværk – MILLENNIUM – skrevet af de berømte komponister Peter Spies og Hanna Christiansen.
''Et fantastisk show med farver og stemning, selvom lyden for de mange publikummer ikke var optimal, og koncerten kunne senere høres i uddrag på TV Midtvest og P2''
Hermed var der lagt op til en stor korudvidelse.
Til Millennium-koncerten indbød vi alle interesserede til at synge med og i løbet af 2000 blev vi pludselig 25 flere medlemmer, så vi nu var omkring 60 kormedlemmer.
Siden har korets medlemstal ligget på 60 – 65.
Med så mange nye medlemmer, betød det at vi nu ikke hinanden så godt mere – ”de nye fremmede skulle integreres og aktiveres” – og nogle af de ”gamle” syntes – helt ærligt – 'at nu var vi for mange'...
Samtidig gav det stor stemmevolume og musikalsk fremgang – og her nogle år efter denne massetilgang har vi et særdeles velfungerende kor!
August. det var sommer, koret var med i det store arrangement på Sindinggaard , hvor vi optrådte med nogle sange for de mange forbipasserende til ”slotskoncerten”, der trak i alt ca. 10.000 mennesker.
Madkurve, kaffe, vand og vin – solskin og god stemning – de små synger – Finn Nørbygaard og Thomas Eje var de bærende kræfter og solister.
Vi var ikke specielt imponerede over koncertkonceptet, men havde sammen en fin eftermiddag i flotte omgivelser og herligt sensommervejr.
Senere på året lavede vi kirkekoncerter i hhv. Fonnesbæk, Rind og Ikast kirke. Hertil skal lige nævnes vores Kaj Normann Andersen aften i Bakkehuset sammen med Ikast Musikskole.
170 mennesker til ”Den allersidste Dans ” i Bakkehuset tirsdag 31.10.2000 – succesen igen hjemme.
Julefesten foregik dette år på lærerværelset Ikast Vestre Skole, og her stiftede vi for alvor bekendtskab med et par af korets nye talenter – Laila og Lola i et herligt show.
År 2001:
Første arrangement i 2001 var en forårskoncert i Fonnesbæk Kirke. Herefter en koraften med Erik Sommer i Bakkehuset og den 28 maj sang vi forår og sommer ind sammen med Hedekoret i Herning Kongrescenter.
Og så var der Italiensk for begyndere, Inger - en ny korkok og korsanger var primus motor denne herlige aften i Claires dejlige lokaler.
Korweekenden dette år afløstes af et hjemmearrangement i oktober, med korleder Birgitte Grimstad.
Bakkehuset og Vestre skole var rammerne for dette arrangement, hvor vi lærte meget om musik, stemmetræning og andre musikalske emner.
Adventstiden blev sammen med Ansgarkoret sunget ind i Ikast kirke den 2. dec. 2001. En helt vild festlig juleafslutning med et væld af musikalske indslag i Bakkehuset var kulminationen på dette år i koret.
2002 startede med en Forårskoncert i Bakkehuset – Ditte Marie Kristensen og Anne Mette Busk var sammen med elever fra Musikskolen solister tirsdag 19. marts.
Allerede i ultimo april afholdte vi igen –sammen med Hedekoret og vokalgruppen Boycut, forårskoncert i Kongrescentret.
I maj måned var der indvielse af skulpturen Odins Øje på Brande Højskole.
Balletbørn og et dansepar gav en flot danseopvisning, og vi var med til at synge og hørte et dejligt foredrag ved professor og billedhugger Bjørn Nørgaard.
Brande Højskole var vært ved mad og drikke – og samtidig vores forårsafslutning.
November havde Ikast 125 års jubilæum. Den Totale Dekadence deltog i hyldesten ved at synge et repertoire i Strøgcentret.
Samme måned var vi på Korweekend i Laugesens Have. Korweekenderne som har været afholdt siden korets start, er socialt og sangmæssigt et højdepunkt i årets korkalender.
Julekoncert i Bording og Rind Kirke og juleafslutning i Bakkehuset sluttede året – men forinden havde vi i november måned en god aften med Sascha Dupont i Bakkehuset.
Selv om jeg ikke undervejs har nævnt mange af korets solister finder jeg det rimeligt at fortælle, at Jeanett Larsen havde vundet en ret til at synge sammen med Sascha – og det gjorde hun utrolig flot inden vi som kor også fik lov at medvirke denne aften.
Forårskoncerten 2003 foregik på Fermaten i Herning sammen med Hedekoret og Maria og Anders Hornshøj Laugesen som solister. En aften med fulde huse.
Juni - Havnefest i Ikast
Det lyder som et eventyr og en spøg, men blev gennemført. Koret sang i Strøgcentret kombineret med Osen by Night, Tørfisk og Sussi og Leo samlede fulde huse. – I sandhed en omgang blandede bolcher.
Oktober - ”spil dansk dag ”
Ikast vandt en landskonkurrence som den mest aktive sangbog musikby, og her var vi også på mærkerne. Vi sang i en gammel lagerbygning ved jernbanen, der var tur med veteranbane til Bording og Engesvang og sang og musik overalt. Dagen afsluttedes med en hel speciel oplevelse – Alsang på gågaden, hvor rigtig mange mennesker var mødt op og sang med på de fædrelandssange og aftensange som var på programmet.
I Herning Kongrescenter, var vi inviteret til at morgensynge de konservatives landsmøde ind. 800 af slagsen med Bent Bentsen i spidsen lyttede til det morgenfriske kor, der på god konservativ vis sang nogle gode og kendte kanoniserede danske sange (her en tak til Ove Nørholm).
November
Korweek-end i Hou,
”Kvinder med mer”, Cabaret i Bakkehuset med kvinder i alle afskygninger, underholdning, natmad og fulde huse – sådan ca. 120 mennesker incl. kor.
Traditionen tro en adventskoncert sammen med Ansgarkoret i Ikast Kirke søndag 30.november som en dejlig optakt til juleugerne og vores juleafslutning i Bakkehuset.
2004
Maj
Forårskoncert i Bakkehuset med Musikskolens lærere og unge talenter. Det er efterhånden en god tradition, som samler mange tilhørere.
KMF 336.
Klassisk musikfestival med musik alle mulige og umulige steder i Ikast og Herning området i alt 336 timer, hvor Den Totale Dekadence naturligvis deltog.
September
Sammen med Dorte Vestergaard-Poulsen og andre solister optrådte vi i Fonnesbæk Kirke 14. september i et fyldt kirkerum. Vores bidrag var Ole Ugilts og Jens Rosendals ”Vadehavssuiten”. Parallelt hermed havde vi indøvet Niels W- Gades ”Elverskud”, hvor vi sammen med solisterne
Lisbeth Kjærulff, Mette Østergaard og Michael Lindberg optrådte sammen med en masse andre korsangere fra gymnasiekorene i Ikast og Herning.
Vi optrådte i Herning Kongrescenter og i en stor sportshal i Vinderup.
Flemming Vistisen var dirigent – ham havde vi også oplevet i Aladdin mange år tidligere, og som dengang nød vi hans professionelle direktion og meget behagelige optræden – overfor RASO -orkestret, solister og ikke mindst koret.
I KMF perioden var god individuel deltagelse af korets medlemmer i mange af de øvrige små, mellemstore og store koncertarrangementer.
Året afsluttedes med en forrygende god kor-weekend i Hou – med planlægning og nye sange til vores Cabaretaften i Bakkehuset og en julekoncert ( + juleafslutning i Bakkehuset ).
Sådan er årene gået. Gentagelser i denne kavalkade har ikke været til at undgå – da mange af korets arrangementer er traditioner og dermed bliver en slags gentagelser.
Skulle nogle finde på at indvende, at denne historie ikke er helt objektiv, så har de selvfølgelig ret – jeg har ikke spurgt nogen om hjælp eller bedt nogle om assistance – så for denne krønike er kun undertegnede ansvarlig
Korweekender er ikke opremset – men har stort set været højdepunkter i vores sociale og musikalske samvær gennem alle årene.
Bestyrelsesarbejdet er heller ikke specielt omtalt – men siden 1991 har koret haft vedtægter og en stribe af bestyrelser, hvor rigtig mange kormedlemmer har taget en tørn som formænd, kasserere, sekretær og menige medlemmer, og herudover har en lang række andre personer arbejdet positivt og energisk med ved korarrangementer - og dem skal der også lyde en stor tak til her afslutningen af denne gennemgang.
Organisatorisk har vi flakket lidt – fra kurser under aftenskolen over Aktive Kvinder til et kor under Ikast Musikskole. Her føler vi, at vi er helt hjemme, musikskoleleder Simon Lindegaard er en yderst positiv og kompetent samarbejdspartner og det er også i dette regi, Dekadencens hjemmeside oprettes.
Vi har jo hele tiden haft Hanna og Aage – disse musikmennesker, som selvfølgelig er fødte medlemmer af bestyrelsen, har været primusmotorer i koret og har stået faddere til alle de musikalske oplevelser, som vi i koret har nydt godt af gennem alle disse år.
Og status er så, at vi i dag har et kor med ca. 60 medlemmer – vi har de sidste haft held til at gennemføre en vis foryngelse, som lover godt for korets fremtid.
Enkelte, som næsten har været med fra starten har for nylig meldt sig ud – og i de mange år er der selvfølgelig rigtig mange, der har deltaget aktivt i koret i kortere eller længere perioder
Vi er en stor og blandet flok – vi nyder at synge og være med, når der er gang i noget, og vi oplever, at vi nogle gange går lidt i ”tomgang”, hvis der ikke er initiativer på tegnebrættet.
Det ved vi – og erkender i bestyrelsen – men samtidig erkender vi også, at lokalområdet er lille, og det kan være vanskeligt at skaffe nye og spændende engagementer.
Vi er også en stor og blandet flok – med småintriger– småbrok og mangel på kor - og mødedisciplin – men vi har vist nok det positive problem, at vi alle kan lide hinanden – vi kan lide at være sammen – mange venskaber er knyttet gennem årene – og når så det hele brænder på, ja så står vi sammen og får stort set det hele til at lykkes.
Vi er en stor og blandet flok som vil, at det lykkes – også i årene fremover. Vi har humøret – vi er gode til at feste og være festlige, men fordi vi også er seriøse og alvorlige voksne mennesker, der føler et stort ansvar for koret – og for hinanden, tror jeg på, at vi om nogle år også kan skrive denne historie videre ved korets 25 års jubilæum – til et festskrift med årstallet 1988-2013.
Tilbage til siden
|